Notice: Constant WP_CACHE already defined in /nas/content/live/biotransnordic/wp-config.php on line 69
Life in plastic, it's fantastic? - BioTrans

Life in plastic, it’s fantastic?

Skrevet af Laura Pihl den 08. jan 2021

Kuta Beach er ifølge Tui.dk den mest kendte strand på BaliDe fleste charter turister får den at se som den ser ud på billede #2, men for at den kan lade sig gøre, kræver det en årlig rengøring af havaffald skyllet op under monsuntiden. Ifølge Oberst Made Mahaparta skønnes hele 70% af skraldet til at være plastik. I år bød det på en “gevinst” på knap 30tons affald ifølge det statsdrevne Antaranews. Altså fjerner de hvert år plastik der svarer til vægten på næsten 10 fuldvoksne hun-elefanter (ca 21 tons)!

 

Hvis billede 3 er hvor slemt det står til efter blot et års affald, er det ikke svært at forestille sig hvor slemt det ser ud i havet. Så sent som i 2018 blev der fundet hele 6kg plastik i maven på en død kaskelothval. (Jack Guy, CNN, webartikel (2018))

 

Indonesien påbegyndte i April sidste år en plan om at reducere deres havplastik med 70% i 2025, og være helt plastikforureningsfri i 2040 (Ade Irma J, Fardah, Antaranews webartikel, (2020)); en plan der følger efter mange andre syd-øst asiatiske lande, nemlig også et af de områder i verden der har de højeste mængder af plast affald der finder vej til havene. Men det skal der nok blive lavet om på i de kommende år!

 

 

 

 

Kilder:

  • Bali’s Kuta Beach cleared of 30 tons of marine litter, Ayu KP & Rahmad Nasution, Antara News, webartikel (2021)
  • Dead whale in Indonesia had swallowed 1,000 pieces of plastic, Jack Guy, CNN, webartikel (2018)

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i BioTrans Nordic for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.