Ring til os på tlf.: +45 70 25 84 00

Life in plastic, it’s fantastic?

Skrevet af Laura Pihl den 08. jan 2021

Foto: MADE NAGI

Kuta Beach er ifølge Tui.dk den mest kendte strand på BaliDe fleste charter turister får den at se som den ser ud på billede #2, men for at den kan lade sig gøre, kræver det en årlig rengøring af havaffald skyllet op under monsuntiden. Ifølge Oberst Made Mahaparta skønnes hele 70% af skraldet til at være plastik.

I år bød det på en “gevinst” på knap 30tons affald ifølge det statsdrevne Antaranews. Altså fjerner de hvert år plastik der svarer til vægten på næsten 10 fuldvoksne hun-elefanter (ca 21 tons)!

 

Hvis billede 3 er hvor slemt det står til efter blot et års affald, er det ikke svært at forestille sig hvor slemt det ser ud i havet. Så sent som i 2018 blev der fundet hele 6kg plastik i maven på en død kaskelothval. (Jack Guy, CNN, webartikel (2018))

 

 

Indonesien påbegyndte i April sidste år en plan om at reducere deres havplastik med 70% i 2025, og være helt plastikforureningsfri i 2040 (Ade Irma J, Fardah, Antaranews webartikel, (2020)); en plan der følger efter mange andre syd-øst asiatiske lande, nemlig også et af de områder i verden der har de højeste mængder af plast affald der finder vej til havene. Men det skal der nok blive lavet om på i de kommende år!

 

 

 

Kilder:

  • Bali’s Kuta Beach cleared of 30 tons of marine litter, Ayu KP & Rahmad Nasution, Antara News, webartikel (2021)
  • Dead whale in Indonesia had swallowed 1,000 pieces of plastic, Jack Guy, CNN, webartikel (2018)

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i BioTrans Nordic for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.