2030 Målet og Madspild

Skrevet af Laura Pihl den 07. okt 2021

Danmarks Klimamål om at nedskære vores CO2 udslip med 70% i 2030 er nødvendigt men også ambitiøst. Det kan se uoverskueligt ud, men en del af vejen til succes mener vi kan findes i genanvendelsen af madaffald og optimeringen af denne proces. 

Med en biotrans løsning giver du ikke kun tilbage til miljøet ved at dit organiske affald ender som biogas og gødning, men også ved at der skæres markant ned på CO2 udledninger fra kørsler i led med afhentningen af madaffaldet. Tal fra en af vore kunder viser at deres kørsler er skåret ned med op til 90% efter de har fået en biotrans løsning. Dette er muligt eftersom materialet bliver opbevaret i tanken under styrede ph-forhold og først tømmes når tanken er mindst 80% fyldt. Et almindeligt størrelse industrikøkken behøver derfor kun 4 årlige tømninger i gennemsnit, i stedet for en hver eller hver anden uge.

Ambitiøst betyder ikke umuligt, det handler om at finde cirkulære løsninger og nye måder at anskue nuværende problematikker og løsninger for disse.

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.