BioMaster – en madaffaldskværn

BioMaster affaldskværn

BioMasteren – eller biokværnen installeres direkte i køkkenet. Madaffaldet fyldes direkte i kværnen, og transporteres herfra via et rørsystem til beholdere, hvorfra biomassen afhentes og transporteres til nærmeste biogasanlæg. Det er en let og hygiejnisk måde at bortskaffe køkkenets madaffald på. En BioMaster er en grøn investering i fremtiden, som ikke kun gavner virksomheden men også miljøet med markant reducering af CO2-udledning og en garanteret recirkulering af essentielle næringsstoffer så som kvælstof, fosfor og kalium.

 

Set i forhold til indsamling af madaffald i spande – også kaldet ‘grisespande’, som mange storkøkkener stadig  anvender i dag, er en affaldskværn den moderne, miljøvenlige og økonomiske håndtering af dagligdagen. Med BioMasteren bliver processen i køkkenet optimeret. Alt madaffald fyldes direkte i kværnen, låget lukkes, der trykkes på start, hvorefter madaffaldet blandes med en mindre mængde vand, kværnes og transporteres fra kværnen ned i det lukkede rørsystem.

  • BioMasteren er en kværn udviklet med fokus på robusthed og er i dag den mest kraftfulde og driftsikre affaldskværn på markedet.
  • BioMaster affaldskværnen findes i tre basis-varianter: Highline, Plus og Slim. Varianterne har hver deres fordele, alt efter omgivelserne køkkenet den placeres i.

Se detaljeret produktinfo

Kundetilpasset affaldskværn

Foruden de tre faste BioMaster varianter, fås kværnen også som en fleksibel og kundetilpasset løsning, der kan skræddersyes efter de lokale køkkenforhold og behov. Den kan for eksempel integreres med transportbånd og opvask, hvor madaffald hældes direkte i kværnen fra transportbåndet. Ved sådanne løsninger kan BioMasteren stadig fungere som almen affaldskværn, hvis der er behov for at kværne større mængder affald under låg. Det er også muligt at installere flere kværne i serier.

BioTrans Nordic har gode erfaringer med at tilpasse BioMasteren til omgivelserne, så virksomheden får en skræddersyet løsning, der passer optimalt til køkkenets forhold.

Læs mere om rørsystemet

 

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.