Fra koncept til mulig realitet: brugen af teknisk vand

Skrevet af Laura Pihl den 06. feb 2024

2023 blev året, hvor vi begyndte at tænke ud af boksen og finde nye veje til at skabe en mere bæredygtig og holdbar løsning for vores kunder. Således præsenterede vi sammekoblingen af en intelligent fedtudskiller med vores Biotrans-containerløsning, samt lanceringen af produktion af biogas hos Region Sjælland.

Ved at skabe en Biotrans-Biogascontainer on-site hos Region Sjælland, muliggøre vi produktionen af biogas. Dette betyder, at varmen kan udnyttes direkte uden behov for transport til og fra et biogasanlæg. Organisk madaffald fra hospitalerne i Holbæk og Slagelse bliver hygieniseret i en Biotrans-containerløsning og derefter omdannet til vedvarende energi i form af biogas til eget forbrug og organisk gødning leveret til lokalt landbrug. Biotrans ser dette som en ny måde at beskytte vores naturressourcer på.

I år vil der være endnu mere fokus på den cirkulære og lokale/central værdi ved Biotrans løsningen. Derfor skal der eksperimenteres med brugen af teknisk vand i biokværne fremfor drikkevand. Denne tilgang viser sig at have markante miljømæssige fordele, der overstiger konventionelle metoder til håndtering af madaffald.

Men ingen forbedring af vores indsatser for miljøet bør være lig med tankestop, derfor forsøger vi at skabe skifte til udnyttelse af teknisk vand fremfor drikkevand, ligesom vi har lanceret produktion af biogas – hos kunden selv – så varme kan udnyttes direkte og helt uden transport til og fra biogasanlæg.

Vi ser frem til at udforske de positive påvirkninger, dette vil have på vores løsning.

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.