Hvorfor Biotrans?

Skrevet af Laura Pihl den 29. jun 2022

 

“Grunden til at Biotrans blev valgt var, at de havde en løsning, der var fremtidsrettet. På det tidspunkt kunne vi godt se, at dét at slæbe rundt på store tønder med madaffald, var hverken hygiejnisk eller praktisk fornuftigt. Og så er vi optaget af den cirkulære økonomi (…) det er helt i tråd med vores DNA, og hvad vi ønsker at have som kultur her i huset”

–  Jan grimstrup Larsen, Direktør ved Nyborg Strand

 

 

 

Der er fuld knald på den grønne omstilling, og her 10 år efter vores etablering af Biotrans har Vi rigtig mange igangværende kunder, der alle hjælper til med at få madaffald til grøn energi!

Men alligevel, samtidig er vi igang med at installere nye systemer hos kantiner, offentlige institutioner, hoteller og restauranter, der på nuværende tidspunkt vil øge den samlede kundemasse med mere end 15%! – og der kommer hele tiden nye til.

 

Ja, der er en nervøsitet at spore i byggeriet, samfundet og i al almindelighed over den høje inflation, opbremsning og andet, men det tager heldigvis ikke fokus eller foden væk fra speederen, når det kommer til grønne, nødvendige investeringer. Både fordi der er nødvendigt, men også fordi mange virksomheder, private som offentlige, er bevidste om de øgede krav til sortering ved kilden, som et samlet EU krav betyder for alle i 2023. Det er også vores oplevelse, at mange foretager de grønne investeringer, fordi de længe har ønsket det, men har ventet til efter Corona, også fordi de mærker et øget krav fra både medarbejdere og kunder.

 

Samlet set, kan vi se, at der er markant fokus på at fortsætte den nødvendige grønne omstilling, og når det kommer til at få madaffald til grøn energi, så er der klart et ønske om både at gøre det bæredygtige, men også skærpe hensynet til medarbejdernes trivsel og sunde arbejdsmiljø:

 

“(Vi) Undgår tunge løft. I dag har hospitalskøkkenet 10 årlige afhentninger som indbefatter både organisk affald (madaffald) og fedtudskiller. Tidligere fik de afhentet organisk affald 156 gange om året samt tømt fedtudskiller 10 gange.”

–  Region Sjælland, om deres erfaring med et Biotrans system

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.