Hvorfor omdanne madaffald til grøn energi?

Skrevet af Laura Pihl den 01. apr 2023

Der er et væld af bæredygtige fordele ved at have et Biotrans System, men et af de især synlige og centrale er klart omdannelsen af det uundgåelige madaffald fra storkøkkenerne til grøn energi i form af biogas.

Hvad der ellers ville have været spild bliver nu ført tilbage i det cirkulære system så det kan omdannes til ikke kun energi, men også gødning. At undlade dette trin i systemet ville betyde at madaffald der er uundgåeligt og som er en gylden resource, ville blive spildt. Dette er især kritisk givet den nuværende energi-krise, men også generelt for klimaets skyld; hvis vi skal opfylde vores klimamål inden 2025, så kræver det indsats og omlægning – og her kan biogas være en fantastisk hjælp!

Vores  system er til for at hjælpe til med at gøre storkøkkener mere bæredygtige; både når det kommer til arbejdsklimaet,  mindske CO2 fra kørsler, mindske lugt- og utøjsgener, og ikke mindst at bridrage til den grønne omstilling ved at omdanne deres madaffald til grøn energi.

Læs mere om Biogas-branchens potentiale for at hjælpe Danmark med at opfylde EU’s klimakrav på Biogas Danmark’s hjemmeside her.

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.