Hvornår trækker Biokværnen stikket?

Skrevet af Laura Pihl den 07. maj 2024

En ny tid for miljøvenlig organisk affaldshåndtering

Biokværnen repræsenterer ansigtet af hele Biotrans’ totalløsning, som tilbydes til nye, igangværende eller færdige byggeprojekter med storkøkkener eller kantiner. En moderne, miljøvenlig og økonomisk måde for virksomheder, der går op i den grønne omstilling og ønsker at håndtere organisk affald til grøn energi. Det er grunden til at direktøren for Hotel Koldingfjord, Peder Madsen, valgte at investere i løsningen. Se her, hvordan de siden da har skærpet deres CSR-profil.

Selvom initialomkostningerne kan virke høje for en Biokværn, har hele løsningen en betydelig lang levetid, som gør, at den samlede fortjeneste over tid vil være markant større. Dette skyldes, at den længere levetid reducerer behovet for hyppig udskiftning og service, hvilket igen sparer omkostninger og øger produktiviteten over tid. Der vil dog komme et tidspunkt, hvor det er nødvendigt at pensionere kværnen for en lille stund.

En midlertidig udtagning af kværnene for finpudsning muliggør deres genindførelse på markedet eller genanvendelse af deres komponenter til formål med anden hensigtsmæssig nytte. Dette fremmer også muligheden for vores eksisterende kunder at erhverve en nyere model af kværnen, potentielt med forbedrede funktioner og ydeevne.

GENBRUG AF BIOKVÆRNE

Gamle eller opbrugte madkværne bliver returneret til vores Biotrans lager og sat i stand for at forlænge deres levetid og mindske miljøpåvirkningen. Det sker også, at en virksomhed vokser og der er behov for en større eller nyere kværn, end den de først købte, som Jesper Dillon, der driver Shark House Catering, valgte i 2022. Ligeledes tager vi alle biokværne retur og sætter dem i stand, så de næste kunder kan have gavn af dem. En upcycle metode, der er helt lige med vores cirkulære værdi og løsning.

PLEJE, ISTANDSÆTTELSE OG UDSKIFTNING

Vi plejer, istandsætter og udskifter inventar i de gamle kværne, så de kan blive sat på gaden igen til mindre steder end deres oprindelige placering.

ET “ANDET” LIV

Madkværnene får et nyt liv, hvor de kan gavne mindre steder end de typiske brugere af Biotrans’ løsninger. De bliver blandt andet udstillet på messer, til festivaler eller lignende, hvor vi kan lade interesserede deltagere stå helt tæt på og se kværnens funktionalitet. I 2023 var Biotrans på Reboot Events med den helt store opsætning.

FLEKSIBLE ANVENDELSESMULIGHEDER

De genanvendte kværne bruges til kortere lejeløsninger, hvilket kan være mindre rentabelt for nogle med helt nye løsninger. Det gør det også nemmere for potentielle kunder at danne sig et billede af, hvad kværnen kan og hvordan den passer ind i deres hverdag.

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.