Ny Biogastankstation i Køge

Skrevet af Laura Pihl den 22. nov 2021

 

Der er fremragende nyheder i biobrændsel-verdenen: Vores samarbejdspartnere hos Bioman, har i samarbejde med Bigaden, slået dørene op for en ny biogastankstation i Køge ved Skandinavisk Transport Center. Det betyder at der nu er et sted at tanke grønt for lastbiler mellem landets tre største byer.

For at sætte denne gode nyhed i perspektiv: en lastbil på biogas kan køre 60,000km/året på 15 beholdere med madaffald om ugen. Dette betyder at en biogaslastbil kan spare mellem 50 og 150 tons CO2 om året! Det er ligeså meget som bliver udledt af 50 diesel-personbiler tilsammen på et år.

Gaslastbiler og gasteknologien er udbredt i det meste af EU, men Danmark er desværre et af de få lande der halter efter; og det skal være nok. Vi glæder os til flere grønne initiativer som dette i det nye år!

Tanker du på Skandinavisk Transport Center fremover, så er du måske heldig at få noget (tidligere) Biotrans biomasse med på vejen.

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.