På Oure Går Det Godt

Skrevet af Laura Pihl den 05. sep 2021

Vi hos Biotrans har for nyligt været på besøg på Oure Skolerne, landets største efterskole, på Sydfyn. Over en længere periode har vi i samspil med Oure udtænkt en fremtidig grøn plan for Skolerne, og det har medført i hele to installationer hos dem. Vi skal både tænke på miljøet og skåne fremtidens generationer, og derfor bruger vi tid og kræfter på at reparere brugte maskiner så de kan genbruges. 

Under vores besøg fik vi filmet et interview med køkkenchef Mads Dreyer, hvor han går i dybden med skolens tiltag for en grønnere hverdag; både i samarbejde med Biotrans, men også de små ændringer i hverdagen, der tilsammen gør en stor forskel for kloden. 

‘I den spæde start på de cirkulære systemer, udtaler Mads sig, ‘vi mangler dog at udnytte kalorierne i bioaffaldet langt bedre end til kompost på marken: Et forsigtigt bud er, at Vi på Oure kunne få ca tyve tons højkvalitetsprotein ud af at fodre fisk eller orme med vores mængde årlige madaffald.’ 

Se hele filmen på vores sociale medie platforme, eller her på hjemmesiden i vores videobibliotek.

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i BioTrans Nordic for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.