Positiv fremgang med samarbejdspartnere – Brus og To Øl

Skrevet af Laura Pihl den 19. mar 2021

Tapperiet Brus og tilhørende bryggeri To Øl slog i 2016 dørene op på Nørrebro med Øl i hanen og en biokværn i tappehallen til al masken og andet organisk affald der er tilbage efter brygningen. Men hvad få nok havde set komme, var hvor veludnyttet den kære kværn ville blive. Ifølge brygger Christoffer Hower kan der nogle dage løbe over 500kg restprodukt igennem og i visse tilfælde det dobbelte eller tredobbelte!

En alternativ bortskaffelsesmetode brugt af bryggerier er at landmænd henter massen til brug til foder; men grundet både tapperiets beliggenhed på Nørrebro såvel som faktummet at der også er tilhørende gourmetbutik og spisested, er denne løsning ikke den mest hensigtsmæssige med blik på trafik og lugtgener. Denne metode kræver desuden også væsentlig flere tømninger, flere gange om ugen, hvorimod de nu kun får tanken tømt en gang om måneden; og så bliver restproduktet endda omdannet til biogas og en del af det grønne kredsløb samtidig, det en ren win-win situation!

Vi har været på besøg i bryggeriet for at skifte nogle slanger og fik snakket med brygger Christoffer om deres generelle oplevelse med deres system. Se videoen fra besøget her på forsiden, eller find den på vores Facebook-side. 

Tak til Brus og To Øl for snart 5 års positivt samarbejde og forhåbentlig mange flere fremover.

 

Læs artiklen om opstarten af vores samarbejde i 2016 her.

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i BioTrans Nordic for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.