Kold College ville gerne øge bevidstheden hos kokkeeleverne og stoppe spild i bred forstand. Kort sagt –  opdrage fremtidens kokke til grøn adfærd.

Med den nye løsning fra BioTrans Nordic skal madaffaldet kun afhentes en gang om måneden. Det sparer 3.600 km årligt i forhold til Kold Colleges tidligere løsning, hvor affaldet blev hentet hver dag og fragtet over 70 km fra Odense til Seest.

Kold College

Kokkeelever får grøn profil

Kold College har installeret en madaffaldskværn, der skal gøre en forskel for miljøet og elevernes grønne bevidsthed.

Uddannelsesinstitutionen har specialiseret sig i uddannelser inden for området fra jord til bord. Her uddannes blandt andet fremtidens kokke, bagere og ernæringsassistenter.

Ansvarlig for Kold College bygningsdrift, Leif Christensen fortæller:
“Det med at stoppe spild er en del af den opdragelse, som vores elever får. Det gælder både i forhold til vand, lys, el og nu også mad. Alt sammen er jo ressourcer, der går til spilde. Og så håber vi, at de bagefter tager deres erfaringer med videre til kommende arbejdspladser.”

Før brugte uddannelsesinstitutionen 120.000 kr. om året på at få tømt spande for madaffald og fedtudskilleren for fedt. Nu har de udsigt til en samlet årlig udgift på 20.000 kr.

“Vi forventer en betydelig besparelse på driften. Det betyder, at tilbagebetalingstiden på anlægget bliver 2-3 år”, siger Leif Christensen.

De forventer samtidig et langt mindre skadedyrsproblem fremover, da madaffaldet ledes direkte fra biokværnen til en lukket tank.

Læs mere
Besøg kundens website
Se flere referencer

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.