Det nye system ligger godt i tråd med vores CSR-tankegang her på hotellet

Peter Møller Laursen, direktør for Radisson Blu Aarhus.
_________________________
Se artikel
_________________________

Ifølge hotellets egen pressemeddelelse svarer energien, som biogassen omsættes til, til den mængde strøm der bruges i 12,5 parcelhus og varme svarende til 4,15 parcelhus. Samtidig nedbringes hotellets CO2-udledning med 21,8 ton CO2 alene ved denne produktion.

Radisson Blu Aarhus

Madaffald bliver til biogas

Et system, der både gavner arbejdsmiljø, klima og pengepungen. Hotel Radisson Blu i Århus har taget et betydeligt skridt mod at forbedre deres arbejdsmiljø og reducere hotellets samlede CO2-udledning betragteligt.

Hos SAS Radisson gavner indførelsen af BioTrans systemet på mange niveauer i hotellets dagligdag:

  • Dels forbedrer det arbejdsmiljøet, idet personalet ikke længere skal løfte tunge affaldsspande. Lugtgener fjernes, da opbevaringstanken er et lukket system og skadedyrsproblemer bekæmpes.
  • Dels mindskes CO2-udledningen ved transport, da biomassen kun skal afhentes 9 gange frem for de nuværende 104 gange årligt. Og selve miljøpåvirkningen mindskes med en faktor otte, da biomassen anvendes til biogasproduktion.

Det overskydende restprodukt efter bioforgasningen bruges til gødning, som har en lavere miljøpåvirkning end traditionel gødning.

BioTrans systemet koster i omegnen af 300.000 kroner med montering. Hos hotellet regner man med en årlig besparelse på godt 100.000 kroner i affaldshåndtering.

Besøg kundens website

Se flere referencer

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.