Undgår tunge løft. I dag har hospitalskøkkenet 10 årlige afhentninger som indbefatter både organisk affald (madaffald) og fedtudskiller. Tidligere fik de afhentet organisk affald 156 gange om året samt tømt fedtudskiller 10 gange.

Biokværnen på Slagelse Sygehus producerede i sit første år cirka 16 tons biomasse, der er blevet omdannet til 63.000 kWh el og 80.000 kWh fjernvarme – svarende til ca. 20 husstandes forbrug.

Slagelse Sygehus

Slagelse Sygehus har optimeret økonomi, arbejdsmiljø og CO2-udledning

Sygehuset bruger BioMaster til håndtering af køkkenets organiske affald. Efter at have benyttet systemet siden ultimo 2012 kan Slagelse Sygehus vurdere effekten. Resultatet er et bedre arbejdsmiljø og samtidig en økonomisk besparelse.

Køkkenassistent Ahmed Elasri har været i køkkenet på Slagelse Sygehus i 20 år og udtaler: “BioMaster har givet en bedre hygiejne i køkkenet og mere effektivt arbejde. En god opfindelse – vi kan ikke  undvære den.”

Peter Hansen, koordinator i Koncernservice, fortæller:

Med det nye system slipper de ansatte for mange tunge løft, når spanden skal tømmes op i de høje containere. De store containere vejer over 100 kg og en gang imellem, så vælter de jo. Men vi slipper også for en masse snavs og rengøring med det nye system.”

Når der både er fornuft i økonomi, arbejdsmiljø og CO2-udledning, så kan det være svært at se, hvorfor man ikke skal gå i gang med sådan et tiltag.

Vi har ikke længere grisespandene, som står og lugter. Før kunne de godt stå en hel formiddag, før vi havde tid til at køre spandene ud.”

Besøg kundens website
Se flere referencer

Overvejer du genanvending af madaffaldet i din virksomhed?

Kontakt en af vores konsulenter i Biotrans for rådgivning og afklaring af de muligheder, din virksomhed har for en mere miljøvenlig og effektiv håndtering af madaffald.